Presedintele uruguayan Jose Mujica a spus ca a primit o oferta de un milion de dolari pentru masina sa, un Volkswagen Beetle albastru din 1987, autovehicul ce a devenit un simbol al stilului sau de viata modest, relateaza The Guardian.

Mujica, "cel mai sarac presedinte din lume", a declarat pentru ziarul uruguayan Busqueda ca un seic arab i-a oferit 1 milion de dolari pentru masina.

Referitor la aceasta oferta, Mujica a afirmat ca "asta este ceea ce mi-au spus, dar nu i-am dat importanta".

Intr-o discutie informala, ambasadorul Mexicului la Uruguay i-a sugerat lui Mujica sa puna la licitatie Beetle-ul, prezicand ca din banii obtinuti ar putea sa isi cumpere 1o masini.

Presedintele a spus ca in cazul in care ar primi un milion de dolari pentru masina ar dona banii persoanelor fara adapost.

Jose Mujica a spus ca va scoate bucuros masina la licitatie pentru ca nu are niciun fel de "angajament fata de masini" si a glumit zicand ca nu o vinde din cauza cainelui sau, Manuela, devenit celebru pentru ca are doar trei picioare.

Mujica a devenit faimos la nivel mondial in 2010, cand a preluat presedintia Uruguayului si a declarat ca intreaga sa avere este reprezentata de acel Beetle din 1987.