Peste 18.000 de tichete au fost rezervate, până în prezent, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) în cadrul programului „Rabla 2015″, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis joi.

Rezervarea celor 18.000 de vouchere a fost realizată atât de persoanele fizice, cât şi de cele juridice.

Pe de altă parte, AFM anunţă închiderea unei alte etape de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice pentru programul ‘Rabla 2015′.

În cadrul programului, au fost analizate 1.243 dosare, din care 618 dosare au fost acceptate, pentru 2.089 de autovehicule, iar 625 de dosare au fost respinse.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice acceptate în program este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro) la secţiunea aferentă programului.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, la registratura AFM au fost depuse 2.043 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice. Persoanele interesate să participe la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM, până la data de 30 octombrie 2015.

Persoanele fizice care vor să achiziţioneze o maşină nouă pot aplica, începând din 27 aprilie, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2015, bugetul alocat în acest sens de către autorităţi fiind de 162,5 milioane de lei.

Totodată, Programul ‘Rabla’ destinat persoanelor juridice, inclusiv instituţiilor publice, operatorilor economici fără personalitate juridică, organizaţiilor profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea într-una dintre formele de exercitare a profesiei liberale a demarat în data de 4 mai, cu o alocare de 5.000 de vouchere şi un buget total de 37,5 milioane lei.