Cei de la BMW au planuri mari pentru autoturismele lor în viitor, intenţionând să comercializeze numai modele electrice peste zece ani. Când vine vorba de reglementări cu privire la emisiile de carbon, Uniunea Europeană este cu siguranţă una dintre cele mai restrictive pieţe pentru producătorii de autovehicule.

În aceste condiţii, după cum notează site-ul Nasdaq, BMW, unul dintre cei mai importanţi producători de maşini din lume, vrea să comercializeze numai maşini electrice.

Toate maşinile din gama lor ar urma să beneficieze de motoare electrice, alături de unele mai mici, care vor funcţiona pe benzină, cu rolul de a mări autonomia bateriilor. Pe lângă impactul ecologic pozitiv, o asemenea mişcare ar duce şi la o reducere a greutăţii pentru majoritatea modelelor BMW, care ar deveni, în acelaşi timp, mult mai aerodinamice.

Din câte se pare, peste zece ani de zile, autovehiculele germanilor ar putea fi dotate cu două motoare electrice, câte unul pentru roţile din faţă şi cele din spate.

BMW este considerată de unii liderul în Germania la capitolul maşini electrice, investind, printre altele, mai multe miliarde de euro în Project i. Acesta din urmă este un efort de a produce maşini care funcţionează pe baza combustibililor alternativi.