Dacia aduce in gama sa de modele, in premiera, o cutie de viteze automatizata, denumita Easy-R, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Modelele care vor fi echipate cu Easy-R sunt Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway, a anuntat Grupul Renault, potrivit 0-100.hotnews.ro.

Asadar, modelele Duster, Lodgy, Dokker si Dokker Van nu vor beneficia de o cutie de viteze automatizata. In schimb, Duster Edition 2016 va fi prezentat la Salon, avand echipamente noi si modificari de stil, reiese din anuntul companiei mama.

Transmisia Easy-R este o cutie de viteze mecanica (manuala), automatizata. Masina are doua pedale – frana si acceleratie – si se comporta ca o transmisie automata din punctul de vedere al perceptiei utilizatorului.

Acest tip de transmisie manuala automatizata este cea mai accesibila solutie de a face o “masina automata”, tehnologia regasindu-se deja pe modele Fiat, Citroen si Peugeot. Comportamentul acestei cutii de viteze este caracterizat de comoditate in utilizare, dar si de intreruperi (pauze) semnificative atunci cand sistemul automatizat schimba vitezele.

Grupul Renault si Dacia nu au anuntat inca pe ce motorizari va fi disponibila aceasta transmisie Easy-R.

Mai multe detalii vor fi disponibile la jumatatea lunii septembrie, la Salon.