Reprezentanţii Ford din România au declarat că vor opri producţia modelului B-Max de la Craiova pentru 13 zile, deşi activitatea a mai fost oprită şi la începutul lunii. Decizia este motivată de cererea foarte redusă pentru acest model pe piaţa europeană.

Lucrurile merg prost pentru Ford în România, deoarece abia anul trecut, compania, cu origini americane, a demarat producţia de B-Max la Craiova. În acest moment uzina produce 370 de maşini pe zi şi 1000 de motoare.

Muncitorii se pot aştepta şi la zile mai grele în noiembrie şi decembrie, conform conducerii companiei. „În funcţie de evoluţia pieţei, vom ajusta şi volumul de producţie în noiembrie şi decembrie”, a declarat Ana Maria Timiş, purtător de cuvânt al uzinei.

Aproape 2500 de salariaţi din totalul de 4000 de oameni are lucrează la această uzină, vor fi afectaţi de aceste măsuri. B-Max s-a vândut în aproape 45.000 de exemplare în primele 7 luni ale anului, clasându-se pe locul 4 în regiune.

Compania Ford a închis recent două fabric auxiliare în Anglia şi plănuieşte închiderea uzinei sale din Genk, Belgia, la finalului anului 2014.