Bolizi precum Ferrari, Lancia, Lamborghini şi McLaren au intrat, în luna iulie, în garajele unor proprietari din România, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultată de AGERPRES.

Potrivit statisticii publicate recent, în decursul lunii iulie a fost înmatriculat un Ferrari nou, în timp ce, la nivelul primelor şapte luni din 2015, numărul acestora a ajuns la patru, în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. La categoria maşinilor second-hand, marca Ferrari este prezentă cu două unităţi înmatriculate în iulie, respectiv cu şase exemplare în perioada ianuarie — iulie 2015.

În ceea ce priveşte modelul Lancia, datele DRPCIV relevă faptul că, în iulie, au fost înmatriculate 23 de unităţi, dintre care un singur exemplar a fost nou. În acelaşi timp, în primele şapte luni ale anului au fost consemnate 152 de înregistrări, dintre care numai două sunt încadrate la categoria autoturisme noi.

Doi bolizi marca Lamborghini au intrat în posesia unor şoferi români, în luna iulie. Totodată, per total, în perioada ianuarie — iulie, numărul înmatriculărilor noi de Lamborghini s-a situat la patru, în creştere cu 33,33% faţă de intervalul similar din 2014.

La categoria mărci rare se mai consemnează, de asemenea, o unitate nouă McLaren înmatriculată în România, în luna iulie.

Conform DRPCIV, numărul înmatriculărilor de autovehicule noi a crescut, în iulie, cu 14,72% până la 12.253 de unităţi, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent. Din totalul de vehicule noi înmatriculate, 9.253 de unităţi au fost reprezentate de autoturisme, în creştere cu 10,58% faţă de luna corespunzătoare din 2014, când erau consemnate 8.368 de unităţi