Poliţia Română a achiziţionat cele cinci motociclete marca Honda, pentru supravegherea traficului pe autostrăzi , de la Rădăcini Motors.

Cele cinci motociclete Honda ST1300 Pan European au fost repartizate Secţiei Poliţiei Autostrăzi şi vor fi folosite în misiunile speciale pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi intervenţiile rapide de salvare.

Modelele Honda ST1300 Pan European sunt unele dintre cele mai folosite motociclete de poliţie şi de salvare în SUA şi Marea Britanie.

Honda ST1300 Pan European este dotată cu un motor V4 la 90 º, răcit cu lichid, 16 supape DOHC, având o capacitate cilindrică de 1261 cm3 şi 126 CP. Viteza maximă este limitată electronic la 225 km/h, se arată într-un comunicat.

Având o masa redusă, de 283 kg, ST1300 este stabilă şi agilă. Cei doi arbori de echilibrare dispuşi în partea inferioară a blocului motor elimină practic orice vibraţie transmisă, indiferent de turaţie sau sarcină.

Proiectul special, coordonat de Rădăcini Motors, a presupus adaptarea modelului Honda la nevoile de utilizare ale Poliţiei Române, respectiv dotarea cu rear seat box – aceleaşi cu care sunt echipate şi motocicletele pentru Poliţia SUA,  staţii radio specifice sau  sistem de avertizare optica şi acustica.

De asemenea, motocicletele au fost dotate cu  7 lămpi de semnalizare şi un girofar,toate cu tehnologie LED de mare intensitate, difuzoare de mare putere pentru semnalizare acustica – specifice utilizării pe autostrăzi şi acumulator suplimentar.