Kadjar. Un nume ce va fi rostit în scurt timp de catre toţi iubitorii de automobile de calitate. Modelul produs de constructorul francez Renault îşi propune să cucerească rapid piaţa mondială, fiind  primul crossover din segmentul C.

PUBLICITATE
 

Noul automobil marca Renault îndeplineşte toate dorinţele unui fan al maşinilor din această clasă: motorizări diesel şi benzină, confort sporit, fiabilitate, preţuri decente pentru un astfel de model.

Considerat a fi „fratele mai mare” al lui Captur,  Renault KADJAR este disponibil in versiuni 4x4 si 4x2 şi, în ciuda dimensiunilor considerabile  (4,45 metri lungime si 1,84 metri latime), este o maşină uşor de manevrat, inclusiv în zonele aglomerate.

Kadjar este prezent în trei versiuni de echipare: Life, Zen şi Intens. Standard (Life) sunt disponibile dotări ca: jante din aliaj de 17 inci, aer condiţionat fără reglare automată, radio cu USB şi Bluetooth, limitator de viteză, oglinzi laterale electrice încălzite, stopuri şi lumini de zi cu LED.

La capitolul interior, Renault KADJAR continua să folosească linia patentată de ultimele modele ale constructorului francez. Pe consola centrală îşi găsesc locul frâna de mână electronică şi rotiţa prin care se face selectarea între cele trei moduri de rulare: 4x2, Auto sau Lock.
Dotările interioare ale KADJAR sunt absolut încântătoare, automobilele create în laboratoarele Renault aducând conectivitate avansata cu sistemul R-Link 2®, oferindu-ţi şansa ca indiferent de ţara în care te afli să primeşti ultimele informaţii în materie de multimedia.

Acoperiş panoramic şi faruri full-LED

Exteriorul Renault KADJAR oferă multe elemente de noutate. Acoperişul este panoramic cu dimensiunea de 1.4 metri pătraţi, faruri full-LED şi un pachet întreg de sisteme active de siguranţă.

Partea frontală este şi ea impresionantă. Continuitatea elementelor cromate la nivelul farurilor măreşte optic lăţimea vehiculului şi contribuie la senzaţia de forţă şi distincţie degajată de KADJAR.

Motorul pe benzină face parte din categoria propulsoarelor seria turbo TCe, de numai 1.2 litri, capabil să dezvolte 130 de cai putere. Fanii modelelor diesel vor avea şansa de a allege din două variante: dCi de 1.5 şi 1.6 litri

* 1.5 dCi are 110 cai putere şi poate fi achizţionat cu o cutie manuală standard, dar şi cu transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC. 

* 1.6 litri va avea 130 de cai şi va fi disponibil în două variante de tracţiune: 4x2 standard sau 4x4 opţional, iar pentru cei care nu pot fi satisfăcuţi de opţiunile de mai sus, Renault oferă şi o a treia variantă: 4x2 Extended Grip. 

Şi pentru că preţul este foarte important, pe piaţa din Franţa achiziţionarea unui model KADJAR porneşte de la 22.900 de euro, însă este de aşteptat ca pentru România să existe şi alte opţiuni la cumpărare.