Compania Fiat va începe asamblarea primului SUV al mărcii Maserati în oraşul Turin, la sfârşitul acestui an. Mişcarea face parte din strategia constructorului italian de a aduce modele de lux pe piaţa italiană şi de a reduce pierderile.

Fiat va investi cel puţin 1 miliard de euro la fabrica din Mirafiori în acest scop.

În 2011, firma italiană a închis uzina din Sicilia şi s-a concentrat pe disponibilizări masive de personal în condiţiile unei scăderi drastice a ofertei de pe piaţa europeană. Acum încearcă reangajarea foştilor salariaţi pentru a asambla modele de lux precum Maserati şi Alfa Romeo.

Prin această măsură aproape disperată, Fiat speră, ca prin Maserati să oprească pierderile de pe piaţa europeană care s-au ridicat la aproape 700 de milioane de euro, numai anul trecut.

Italienii mai îşi îndreaptă speranţele către piaţa nord-americană mai revigorată. Aceştia  plănuiesc  lansarea unui nou Ferrari, a opt modele Alfa Romeo şi a şase modele Maserati, până

În 2016.

Ţinta este detronarea germanilor de la BMW, Audi şi Mercedes-Benz de pe locurile fruntaşe din segmentul maşinilor de lux.

Modelul Maserati Levante, derivat din conceptul Kuban şi prezentat anul trecut la Frankfurt este crucial pentru companie, aceasta sperând să vândă peste 50.000 de unităţi în 2015.