Dacia va prezenta, la salonul auto de la Geneva din martie, un model aniversar pentru a marca 10 ani de la relansarea brandului, a anunţat luni grupul francez Renault.

Renault nu a dat detalii în privinţa modelului aniversar, dar a menţionat că acesta va fi produs în ediţie limitată, anunţă Mediafax.

Prezentarea oficială a ediţiei aniversare va avea loc pe 3 martie la standul Dacia de la Geneva, în cadrul unui eveniment rezervat presei. Accesul publicului la cea de a 85-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva va fi permis între 5 şi 15 martie.

Pe lângă modelul aniversar Dacia, Renault va prezenta, în premieră mondială, SUV-ul Kadjar, primul model de crossover din segmentul C, un nou motor pentru modelul Zoe, precum şi noua versiune Espace.

În iunie 2014, Dacia a lansat în România o ediţie limitată a modelului Logan, sub numele "Logan 10 Ani", pentru a celebra 10 ani de la lansarea celui mai bine vândut model pe piaţa locală.

Seria limitată Logan 10 Ani, dezvoltată pe baza nivelului de echipare Laureate, este disponibilă atât în versiunea pe benzină, cât şi pe motorină, şi are un preţ de pornire de 9.400 euro, TVA inclus.

Dacia produce, la fabrica din Mioveni, modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Renault Symbol. În Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker şi Lodgy.

Vânzările Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 105.900 unităţi, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,2%, potrivit companiei.

Digi 24