Prototipul noului SUV-crossover de la Jaguar a fost ţinut departe de ochii pasionaţilor auto, urmând să fie dezvelit în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Conceptul se doreşte a fi un rival pentru BMW X3 şi Audi Q.

Maşina de serie care va fi construită pe baza acestui concept  va marca o cotitură importantă în politica acestei mărci, cunoscută drept ca un producător de maşini sport de două locuri şi de sedan-uri luxoase.

Reprezentanţii Jaguar au declarat că C-X17 a fost creat ca un studiu de design pentru a integra noua arhitectură modulară bazată pe aliminiu. Mai multe detalii vor fi dezvăluite pe 9 septembrie, la Frankfurt. Conform zvonurilor, se pare că conceptual anunţă şi o versiune a lui C-X17, un sedan compact care ar trebui să se bată cu BMW Seria 3.

Crossoverul va fi numit XQ sau Q-type în timp ce sedanul va fi denumit XS. Ambele modele sunt programate să fie lansate la sfârşitul anului 2015.

Compania britanică s-a mai revigorat,  Jaguar  înregistrând o creştere cu 33 % a vânzărilor în primele şapte luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.