Toyota a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider în topul celor mai mari producători auto din lume, devansând Volkswagen cu o diferenţă extrem de mică.

Începutul de an a adus primele informaţii despre numărul de unităţi vândute de cei doi constructori. Potrivit unui institut de statistică, Volkswagen apărea ca favorit în lupta pentru prima poziţie în clasamentul celor mai mari producători auto.

Specialiştii s-au precipitat însă în declararea unui câştigător, pentru că ultimele rezultate comerciale, publicate de prestigioasa publicaţie Automotive News, răstoarnă clasamentul provizoriu. Deşi au reuşit să vândă peste 10 milioane de maşini anul acesta, germanii de la Volkswagen se situează în continuare în spatele Toyota.

Niponii se pot mândri cu faptul că au reuşit să îşi păstreze şi în acest an prima treaptă a podiumului în topul producătorilor mondiali. Chiar şi aşa, performanţa celor de la Volkswagen trebuie să dea de gândit japonezilor, diferenţa dintre cele două grupuri fiind extrem de mică.

Potrivit cifrelor oficiale, Toyota a vândut 10.23 de milioane de maşini în 2014, cu numai 90.000 mai mult decât rivalul Volkswagen, care a totalizat doar 10.14 milioane. Este pentru prima dată şi pentru Toyota şi pentru Volkswagen când vânzările sar de pragul de 10 milioane.

Pe locul al treilea s-a clasat General Motors, cel mai mare constructor american, cu vânzări de 9.92 milioane de unităţi, cu 2% mai multe decât în 2013.

automarket.ro