Preşedintele diviziei de performanţă BMW M a declarat că pentru a deveni mai puternice, viitoarele generaţii M5 şi M6 vor avea nevoie de tracţiunea integrală xDrive.

În cadrul unui interviu acordat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Franciscus van Meel a precizat că măsura are ca scop creşterea considerabilă de putere şi cuplu.

În ultimii ani, constructorii premium s-au străduit să ofere din ce în ce mai multe resurse, chiar şi cu motoare mai mici. Trendul este aşteptat să se menţină, după cum anunţă şi van Meel. „Dacă vom continua să creştem cuplul motor şi caii putere în anii care urmează, atunci probabil că noile generaţii M5 şi M6 vor avea de administrat prea multe resurse, iar această situaţie necesită o soluţie nouă de tracţiune”.

Franciscus van Meel a vrut totuşi să îi liniştească pe fanii BMW-urilor clasice, susţinând că un posibil M5 cu tracţiune integrală xDrive va avea o setare similară lui Ferrari FF, adică va fi orientată mai mult spre axa posterioară. O repartizare 50/50 nu ar fi în avantajul germanilor, lăudaţi mereu pentru comportamentul „jucăuş” al maşinilor produse de divizia M. Iar inginerii vor căuta să protejeze tocmai această trăsătură, căutând în acelaşi timp să eficientizeze folosirea resurselor, spun specialiştii.

automarket.ro