Construtorul suedez a dezvăluit  primele fotografii ale noul Concept Coupe, o predefinire a viitoarei viziuni a designului Volvo. Conceptul va fi prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul în două uşi demonstrează capacităţile arhitecturii accesibile care va fi adoptată la toata gama viitoarelor modele, începând cu XC90.

Conceptul este are un tren de rulare hibrid, folosindu-se de un motor pe benzină de 2 litri şi 400 CP, dar şi un motor electric care angrenează roţile din spate.

Acest concept reflectă strategia Volvo de a utiliza energia electrică la tot mai multe dintre modelele sale cu motoare în patri cilindri.

Conceptul este primul proiect al designerului Thomas Ingenlath, care a fost angajat la Volvo în vara anului trecut. Acesta a venit de la Skoda.

Volvo anunţă şi introducerea sistemului de conducere autonom, (fără şofer în maşină). Această caracteristică cu direcţie autonomă pentru a evita accidentele şi pentru o conducere confortabilă va fi introdusă la viitorul XC90 şi compania din Göteborg speră să poată implementa sistemul la toate modelele sale până în 2020.