BMW Seria 1 Sedan va fi arma cu care bavarezii vor încerca să le răspundă rivalilor de la Audi şi Mercedes, care deja se bucură de succes cu A3 Sedan şi CLA. Bavarezii pegătesc răspunsul, sub forma unui Seria 1 Sedan, gata să ajungă pe piaţă abia în 2016.

Vestea unui sedan abordabil în gama constructorului din Munchen a încântat publicul şi a trezit imediat amintiri printre cei care au o relatie strânsă cu brandul şi cu unul dintre cele mai importante modele din istoria sa: prima generaţie Seria 3, cunoscută sub numele de cod E30.

Este inevitabil ca un Seria 1 Sedan să nu ne ducă cu gândul la reînvierea vechiului E30, mai ales că vorbim despre dimensiuni apropiate. Din păcate, noul model nu va reuşi să calce pe urmele strămoşului său întru totul. În primul rând din cauza arhitecturii sale, complet diferită de cea a actualelor Seria 1 şi Seria 2.

Mai exact, Seria 1 Sedan va fi bazat pe platforma UKL, cea cu tracţiune faţă, pe care au luat naştere deja noua generaţie MINI şi noul Seria 2 Active Tourer. Aşadar, comportamentul dinamic al clasicului E30 cu propulsie spate nu va fi regăsit şi pe Seria 1 Sedan.

Berlina promite însă o ţinută de drum bună, ajutată în cazul anumitor motorizări şi de o tracţiune integrală. Gama de motorizări va fi similară cu cea a actualelor Seria şi Seria 2, implicând aici agregate diesel şi benzină cu capacităţi de 1.5 şi 2.0 litri. Nu vor lipsi nici cutia manuală cu şase trepte, dar nici o automată nouă, cu nouă trepte de viteză.

Sursa: Automarket.ro