Alfa Romeo va folosi platforma noului SUV Maserati Levante pentru a lansa propriul SUV premium. Acesta va fi construit pe o variantă mai scurtă a platformei lui Ghibli, revizuită pentru a suporta tracţiune integrală şi un nou motor diesel.

Dezvoltarea lui Levante este în curs şi se desfăşoară fără probleme, motiv pentru care oficialii Grupului Fiat se pot gândi liniştiţi şi la alte soluţii de monetizare a platformei. Iar cea mai accesibilă şi viabilă ar fi un SUV, de această dată sub logo-ul Alfa Romeo.

Cu o lungime de 4.65 metri, un ampatament mai mic decât Levante, un parbriz mai înclinat şi o linie a acoperişului mai înaltă, SUV-ul Alfa Romeo promite să fie o maşină frumoasă. Şi deşteaptă, pe deasupra, având în vedere că va beneficia de o suspensie independentă pe axa spate şi amortizoare adaptive.

Lista de motorizări va include un diesel V6 cu mai multe opţiuni de putere, dar şi agregate cu doar patru cilindri. Unităţile pe benzină vor folosi tehnologia MultiAir şi cea de control al valvelor pentru a putea respecta normele Euro 6.

SUV-ul Alfa Romeo va fi unul dintre artizanii relansării brandului italian în segmentul premium, relansare programată în luna iunie a anului viitor. El va încerca să aducă Alfa Romeo într-o zonă tot mai preferată de clienţi, cea a SUV-urilor premium.

Sursa: Automarket.ro