Compania slovacă AeroMobil a prezentat zilele trecute cea de-a patra generaţie a automobilului său zburător, Aeromobil 3.0 fiind o nouă încercare a europenilor de a-şi perfecţiona know-how-ul şi expertiză în domeniul viitorului în construcţiile de automobile.

De peste 20 de ani compania slovacă AeroMobil lucrează la proiectarea şi construirea unei maşini cu dublă funcţionalitate. Acest lucru înseamnă că poate rula pe şosea şi se poate transforma într-un avion de joasă altitudine.

Datorită îmbunatăţirilor tehnologiei, AeroMobil 3.0 este cea mai recentă viziune a maşinii-avion. Caroseria şi în acelaşi timp fuzelajul, aripile, roţile, motorul sunt construite din materiale compozite avansate.

Din datele Aeromobil, noua maşină zburătoare include echipament aviatic, autopilot şi sistem de paraşutare şi are posibilitatea de a atinge viteze de până la 700 de km/h. Automobilul zburător poate decola la viteza de 130 de km/h.

AeroMobil 3.0 pune în practică tehnologii avansate cum ar fi mecanismul de deschidere a aripilor într-un anume unghi pentru a efectua o decolare perfectă şi este destul de rezistent pentru a putea ateriza în siguranţă în zone care uneori pot avea denivelări.

Ca maşină poate fi parcată în orice loc iar ca avion ar putea ateriza pe pista oricărui aeroport sau pe orice suprafaţă care să permită acest lucru.

Potrivit informaţiilor companiei, noua versiune prezentată de catre AeroMobil se află foarte aproape de a fi vândută şi către clienţi, testele arătând că nu mai este mult până când vom vedea şi primii posesori ai acestui model.

Sursa: Wall-Street