Renault a dezvăluit noul Duster Oroch, un concept bazat pe SUV-ul românesc construit la Mioveni. Prototipul anticipează un viitor pick-up al constructorului francez pe piaţa din America de Sud.

Cu ocazia Salonului Auto de la Sao Paolo, cel mai mare eveniment de acest gen din America Latină, cu aproape 750.000 de vizitatori la ultima ediţie, un nou concept va fi în centrul atenţiei. Se numeşte Duster Oroch şi este prezentat sub sigla Renault, având în vedere că toate produsele constructorului român se vând aici sub logo-ul părintelui francez.

După cum o sugerează şi numele, Duster Oroch are la bază SUV-ul de la Mioveni, reinterpretat cu succes de biroul de design Renault din America Latină, sub îndrumarea şefului Laurens van den Acker. Conceptul este un exerciţiu de design, care încearcă să demonstreze tuturor că Renault plănuieşte să introducă un model pick-up în următorii ani, pe piaţa din America Latină, unde astfel de modele sunt la mare căutare.

Cu alte cuvinte, am putea vedea un Duster pick-up şi pentru partea sudică a continentului american, după ce Dacia a construit o serie limitată a modelului cu partenerul local Romturingia.

Revenind la Duster Oroch, trebuie notat faptul că vorbim despre un pick-up cu cabină dublă, capabil să transporte cinci pasageri. Culoarea albă satinată a caroseriei se combină cu inserţii portocalii pentru a sugera o legătură inspiraţională cu sportul kitesurf, din care se şi inspiră.

Spre deosebire de clasicul Duster, conceptul vine cu spoilere faţă şi spate redesenate, cu o benă generoasă, cu un acoperiş panoramic, cu bare de amarare şi cu jante de 18 inch. În partea posterioară, conceptul foloseşte două camere capabile să surprindă cadre în timpul mersului, pe care le proiecteze în timp real pe ecranul din centrul planşei de bord. Ele pot fi controlate cu un buton amplasat pe consola centrală.

Tot la interior, Renault susţine că scaunele au fost construite după o tehnică specială, care le face mai rezistente şi mai confortabile. În plus, ele sunt tapiţate cu un material durabil, care imită neoprenul.

 Sursa: Automarket.ro