Audi a anunţat că va demara o campanie de rechemare în service pentru 850.000 de unităţi A4 şi derivatele acestuia la nivel global. Aceasta vizează modelele livrate după 2012 şi rechemarea implică schimbarea software-ului care controlează airbag-urile. Audi A4 este subiectul unei campanii de rechemare în service care vizează 850.000 de unităţi la nivel global, toate fabricate după anul 2012. Mai precis, este vorba despre A4, A4 Avant şi A4 Allroad, fabricate între 2011 şi octombrie 2014. Reprezentanţii companiei s-au angajat să notifice clienţii care au cumpărat vehiculele afectate să se programeze la service în vederea reprogramării software-ului care controlează airbag-urile. Problema vizată de rechemarea în service anunţată de Audi nu are legătură cu airbag-urile cu probleme fabricate de japonezii de la Takata, ci este o problemă la nivel de software care poate fi remediată în câteva minute. Întreaga intervenţie în service pentru remedierea acestei probleme durează aproximativ 20 de minute, precizează aceştia.

Audi a anunţat că problema a fost detectată de experţii săi în controlul calităţii, care au remarcat o linie de cod nepotrivită în software-ul programului de control al airbag-urilor, care ar putea să prevină deschiderea airbag-urilor în caz de accident în anumite situaţii rare. Cei de la Audi nu au cunoştinţă de niciun incident legat de un model A4 sau un derivat al acestuia care să fi avut potenţiala problemă pe care o va remedia acest recall. Fabricile Audi au schimbat încă de săptămâna trecută software-ul folosit de vehiculele pe care le asamblează.

Pentru moment, cei de la Audi au specificat că este vorba de aproximativ 250.000 de unităţi în China, 150.000 de unităţi în Germania şi aproximativ 102.000 de unităţi în Statele Unite ale Americii. Restul de aproape 300.000 de unităţi afectate sunt împărţite între celelalte pieţe pe care activează constructorul german. Reprezentanţii Audi nu au specificat încă numărul unităţilor afectate vândute pe piaţa din România, dar clienţii acestora vor fi notificaţi în cazul în care va fi necesară o vizită la service pentru remedierea problemei software vizată de această campanie de rechemare a modelului A4.

Sursa: Automarket.ro