Iubitorii aventurilor pe macadam şi cei ai sedanurilor cu linii senzuale de coupe se vor putea bucura de versiuni suplimentare ale noii generaţii Passat. Alltrack vine în 2014, în timp ce varianta CC va apărea în showroom-uri în 2016.

La scurt timp după lansarea generaţiei a 8-a a modelului Passat, constructorul din Wolfsburg pregăteşte o gamă întreagă de versiuni suplimentare, cele mai importante fiind Alltrack şi CC.

Conform oficialilor de la Volkswagen, actualele versiuni berlină şi Variant se vor îmbogăţi în cursul anului 2015 cu Passat Alltrack, o adaptare dedicată terenului accidentat a variantei break. Evident, modelul va primi tracţiune integrală şi va împrumuta motoarele disponibile pe actuala gamă VW, implicit unitatea BiTDI de 2.0 litri şi 240 de cai putere prezentă în oferta modelului încă de la lansare.

Versiunea CC a lui Passat, care se va afla la a treia generaţie odată cu lansarea unui nou model, va fi lansată abia în 2016, întârzierea fiind cauzată de faptul că, în mod tradiţional, coupe-ul cu patru uşi este prezentat la jumătatea carierei de piaţă a berlinei. Altfel spus, actualul CC, model care a renunţat la denumirea Passat odată cu lansarea actualei generaţii, mai aşteaptă încă doi ani în actualul format, fiind considerat un model încă proaspăt în gama mărcii.

Pe lângă cele două variante de caroserie, în oferta lui Passat va apărea în cursul anului viitor versiunea GTE, un hibrid plug-in care promite un consum de 2.0 litri în prima sută de kilometri după alimentarea completă a bateriei.

Sursa: Automarket.ro