Realizatorii Top Gear cât şi întreaga echipă de filmare britanică au fost luaţi la pietre şi alergaţi în Argentina de veterani de război înfuriaţi de un lucru care părea banal, potrivit Daily Mirror. Se pare totuşi că britanicii şi-au permis o provocare periculoasă, care nu pare deloc o coincidenţă: Aceştia au circulat prin oraşul Tolhuin, din sudul Argentinei, cu trei maşini, dintre care un Porsche 928 care avea numărul de înmatriculare „H982 FKL“. Evident, şoferul autoturismului împricinat este Jeremy Clarkson care a negat ulterior intenţia de a enerva pe cineva şi dând vina pe o coincidenţă. Clarkson nu este la prima abatere, acesta a mai făcut remarci jignitoare la adresa asiaticilor, şi i-a provocat pe amercanii din statul Alabama să îi alerge cu bâtele, circulând cu maşini pe care era scris „I’m gay, and I’m proud“, „Vote Democrat“, „NASCAR Sucks“.

TopGear a petrecut ultima perioadă în Argentina, unde filmau episodul special de Crăciun. În cazul argentinienilor nu au fost nevoiţi să spună ceva, numărul uneia dintre maşinile echipajului (Porsche-ul 928 condus de Clarkson) trezind amintiri neplăcute sud-americanilor.

Argentinienii au făcut imediat legătura între numărul maşinii lui Clarkson (H982 FKL), mai ales că era un britanic, cu războiul de două luni dintre Argentina şi Marea Britanie, petrecut în 1982, care a avut ca miză insulele Falklands (insulele Malvine pentru argentinieni). Război pe care Argentina l-a pierdut, dar nu a renunţat niciodată la pretenţiile sale asupra insulelor.

Mai mulţi veterani de război au încercat să se răfuiască cu echipajul de filmare şi cu vedetele  TopGear, în timp ce aceştia din urmă încercau să iasă din ţară nevătămaţi. De fapt, vedetele au fugit sub protecţia poliţiei, lăsându-şi echipa de filmare să se descurce, de esemenea, maşinile au fost abandonate. În drumul lor, au fost interceptaţi de alţi nemulţumiţi şi atacaţi cu pietre, în ciuda prezenţei forţelor de poliţie. 

Ulterior, Clarkson a declarat pe contul său de Twiter că este sigur că reacţia oamenilor a fost organizată de către autorităţile argentiniene.