Porsche va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la paris, în această toamnă, versiunea hibridă, alimentată la priză, a noului cayenne facelift. Modelul este al treilea de acest tip din gama Porsche şi garantează un total de 416 cai putere. Constructorul din Stuttgart a anunţat că va expune în premieră mondială Cayenne S E-Hybrid în cadrul Salonului Auto de la Paris. SUV-ul alimentat la priză, al treilea exponent al tehnologiei e-Hybrid după Panamera S E-Hybrid şi supercarul 918 Spyder, a fost confirmat cu câteva luni în urmă, atunci când Porsche a introdus faceliftul lui Cayenne şi odată cu el şi preţurile pentru România.

Debutul în faţa publicului va avea însă loc la Paris. Aici, publicul prezent va afla cu ce vine nou Cayenne S E-Hybrid faţă de vechiul Cayenne Hybrid. Deşi păstrează motorul V6 de 3.0 litri şi 333 de cai putere, noul Cayenne S E-hybrid adoptă o nouă baterie litiu-ion de 10.8 kWh şi un motor electric a cărui putere aproape că s-a dublat, ajungând acum la 95 de cai.

Ansamblul de propulsie oferă o putere totală de 416 cai şi poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 5,4 secunde, până o viteză maximă de 243 de km/h.

Performanţele doar în modul electric sunt şi ele impresionante: Cayenne S E-Hybrid poate atinge o viteză de 125 km/h doar electric şi poate asigura o autonomie cuprinsă între 17 şi 35 de kilometri, în funcţie de stilul de condus al celui de la volan.

Atunci când bateria se descarcă, un ciclu de încărcare poate fi efectuat foarte simplu de la o priză de uz casnic. Astfel, noul Porsche Cayenne S E-Hybrid devine primul SUV hibrid premium ce poate fi alimentat la priză.

Sursa: Automarket.ro