Noul Ford Mondeo a fost prezentat în premieră în România cu ocazia Raliului Iaşiului, eveniment susţinut de către Ford România, scrie Automarket. Noul Ford Mondeo a condus coloana oficială a raliului în cadrul prezentării oficiale a echipajelor participante la Raliului Iaşiului 2014.

Noul Ford Mondeo va putea fi comandat începând cu finalul lunii septembrie în versiunile cu cinci portiere şi wagon. În România, noul model va fi disponibil în versiunile de echipare Trend şi Titanium, iar gama de motorizări este compusă din propulsoarele 2.0 TDCI (150 şi 180 CP), Ecoboost 1.5 (160 CP), Ecoboost 2.0 (203 CP şi 240 CP). Clienţii vor putea opta între transmisia manuală sau automată PowerShift. Motorul 1.5 Ecoboost benzină ce echipează modelul Mondeo este produs la uzina de motoare Ford de la Craiova, care a trimis deja primele unităţi către uzina de asamblare din Valencia, Spania.

Noul Ford Mondeo va veni echipat ce cele mai noi tehnologi Ford printre care se numără farurile adaptive LED, a doua generaţie a sistemului infotainment Sync şi centuri de siguranţă pentru locurile din spate cu airbag încorporat. Preţurile pentru noul Ford Mondeo vor fi disponibile la finalul lunii septembrie. 

Sursa: Automarket.ro