Audi a emis un buletin de rechemare în service pentru modelele A4, A5, A6, A7 şi Q7 echipate cu motorul 3.0 diesel şi produse între lunile martie - decembrie din anul 2012, titrează cei de la Reuters, potrivit Automarket. Audi va iniţia o rechemare în service pentru modelele A4, A5, A6, A7 şi Q7 echipate cu motorizarea 3.0 TDI şi produse între martie şi decembrie 2012. Campania de rechemare implică aproximativ 70.000 de unităţi la nivel global şi implică o verificare la nivelul instalaţiei de frânare. Reprezentanţii mărcii Audi au precizat că vehiculele respective nu au probleme la nivelul frânelor, ci la o membrană a sistemului de servoasistare al sistemului hidraulic de frânare. Chiar dacă acea membrană ar avea scurgeri, actul de frânare nu va fi afectat, iar autovehiculele se vor comprta normal, specifică reprezentanţii constructorului german.

Rechemarea este valabilă la nivel global, iar proprietarii lor vor fi înştiinţaţi de reprezentanţele de la care au achiziţionat vehiculele respective.

Marca Porsche a anunţat un recall similar în urmă cu trei luni pentru un lot de 2.500 de unităţi Macan. În cazul acestora, era dorită o verificare a pompelor de frână montate pe vehiculele construite în prima parte a anului curent. La fel ca în cazul rechemării în service anunţate de Porsche, cei de la Audi au descoperit potenţiala problemă în cadrul unui control intern de calitate. Diferenţa dintre cele două rechemări este reprezentată de motivul din spatele defecţiunii, în cazul modelelor Audi care vor fi verificate fiind vorba despre o membrană din cauciuc la nivelul mecanismului de servofrână al pompei centrale de frânare, pe când recall-ul Porsche pentru Macan viza verificarea pompei de frână.