Noul Opel Insignia facelift se bucură de o planşă de bord complet regândită în sensul unei mai facile utilizări. Gadget-ul  este necesar după ce posesorii modelului precedent au semnalat dificultăţi în folosirea numeroaselor butoane de pe consola centrală. Atât Insignia cât şi varianta Insignia Country Tourer beneficiază de acest nou sistem care practic înglobează o tebletă interactivă cu ecran de 8 inci şi sistem cu touchpad de introducere a datelor.

Prin acest sistem infotainment (un neologism din înglobarea a doi termeni Information and entertainment), funcţiile smartphone-ului pot fi uşor integrate şi accesate. Navigaţia (Navi 900 Europa) este de asemenea valabilă pe ecranul color de 8 inci cu acţionare tactilă. Şoferul ori pasagerul din dreapta pot accesa cu uşurinţă de pe ecranul de pornire, prin comandă vocală dar şi de printr-un buton amplasat pe volan, toate funcţiile principale şi sub-meniurile precum posturi de radio, titlurile unor melodii, conexiunea cu telefonul, harta 3D.

Sistemul poate fi puternic personalizat putând memora până la 60 de preferinţe şi setări personale. Infotainment poate memora preferinţele şoferului în materia de muzică, setări legate de navigaţie, telefonie şi divertisment.

Suprafaţa touchpadului integrat în bord cu suprafaţă tactilă recunoaşte scrisul de mână şi reacţionează imediat la mişcarea degetelor vibrând în mod similar ca la un smartphone. Harta sistemului de navigaţie are funcţie de zoom, putând fi controlată printr-o mişcare.

Conectarea sistemului la telefon este la fel de facilă, conţinutul celui din urmă este afişat pe ecranul din consola centrală.

Informaţii clasice ale computerului de bord, precum viteza, turaţia şi nivelul combustibilului din rezervor pot fi afişate pe ecranul amintit.