Volkswagen plănuieşte să lanseze în 2017 a opta generaţie a celui mai bine vândut model al său în Europa, Golf, la doar cinci ani după intrarea pe piaţă a modelului actual, potrivit Mediafax. Noul model al maşinii din segmentul compact va arăta diferit faţă de cel lansat în 2012, automobilul fiind mai lat şi mai jos. De asemenea, Volkswagen va introduce noi opţiuni de siguranţă pentru Golf 8, incluzând sistemele de parcare şi frânare automate.

Pe de altă parte, Golf 8 va păstra echipamentele existente pe modelul actual, printre acestea numărându-se ecranul transparent „head up“, care permite şoferului să vadă datele afişate fără să îşi întoarcă privirea de la parbriz, precum şi Mirror-Link, care face posibilă utilizarea de către şofer a aplicaţiilor de pe smartphone prin atingerea ecranului tactil al maşinii.

La fel ca şi Golf 7, modelul care va fi lansat în 2017 se va baza pe platforma MQB a grupului Volkswagen, arhitectură pe care sunt construite şi automobilele Seat Leon, Skoda Octavia şi Audi A3.

Volkswagen Golf este cea mai bine vândută maşină din Europa, cu 312.177 de unităţi comercializate în primele şapte luni ale acestui an, potrivit datelor JATO Dynamics.