Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au înregistrat o creştere anuală de 28,8% în perioada ianuarie - iunie 2014, ceea ce plasează marca de origine românească pe locul al cincilea în topul celor mai importante mărci auto din Franţa, după Renault, Peugeot, Citroën şi Volkswagen, arată datele publicate, marţi, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), scrie Agerpres.

Un număr de 60.443 autoturisme marca Dacia au fost vândute în primele şase luni din acest an pe piaţa franceză, marca românească având o cotă de 5,26% din piaţă. O creştere procentuală şi mai mare (42,6%) s-a înregistrat în cazul înmatriculărilor de autoturisme Dacia în luna iunie 2014 până la 11.733 de vehicule.

Succesul mărcii Dacia pe piaţa franceză se bazează exclusiv pe două modele: Sandero, locul opt în topul celor mai bine vândute maşini din Franţa, şi SUV-ul Duster, locul 11. Împreună, Sandero şi Duster reprezintă 87% din vânzările mărcii Dacia pe piaţa din Franţa.

Luna iunie 2014 a fost una prolifică şi pentru grupul Renault, pentru care înmatriculările au crescut cu 19,9% în ritm anual până la 61.517 vehicule. Cu o cotă de piaţă de 26,37% „marca Renault revine la un nivel pe care nu l-a mai înregistrat din luna ianuarie 1999“, a precizat directorul comercial de la Renault Franţa, Bernard Cambier.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.