Lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai pe tronsonul McDonald’s – BCR ar putea începe pe 1 iulie. Joi, în urma unei discuţii între reprezentanţii Primăriei Ploieşti şi cei ai firmei constructoare au fost stabilite primele detalii privind începerea lucrărilor. Potrivit directorului Direcţiei Tehnic Investiţii, Mihaela Iamandi, predarea amplasamentului se va face până la finalul acestei luni, urmând ca lucrările să înceapă pe 1 iulie.

În şedinţa de comandament s-a ajuns la concluzia că în prima fază a lucrărilor nu se va impune blocarea circulaţiei rutiere, datorită lăţimii mari a străzii.

Această lucrare este prinsă în cel de-al treilea contract de execuţie care a fost semnat pe 12 iunie.

Contractul respectiv vizează reabilitarea liniei de tramvai 101, etapa 1 pe segmentul intersecţiei Republicii-Nordului (McDonald’s) – strada Gheorghe Doja până la sediul BCR pe o lungime de 3,32 km. Proiectul prevede demontarea şinelor vechi, mutarea reţelelor de utilităţi, turnarea unei fundaţii solide, montarea unor şine noi, construirea a 6 peroane, refacerea tramei stradale. Valoarea contractului este de 19.703.407 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 12 luni.  Câştigătorul  licitaţiei de atribuire a contractului de lucrări este ASOCIEREA SC TANCRAD SRL – DORSALVE S.L. – SC VIRGFAN S.R.L.