Încă un contract de execuţie pentru lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor a fost semnat joi, între primarul Ploieştiului şi un consorţiu de trei firme. Contractul respectiv vizează reabilitarea liniei de tramvai 101, etapa 1 pe segmentul intersecţiei Republicii-Nordului (McDonald’s) – strada Gheorghe Doja până la sediul BCR pe o lungime de 3,32 km. Contractul prevede demontarea şinelor vechi, mutarea reţelelor de utilităţi, turnarea unei fundaţii solide, montarea unor şine noi, construirea a 6 peroane, refacerea tramei stradale.

Valoarea contractului este de 19.703.407 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 12 luni.  

Câştigătorul  licitaţiei de atribuire a contractului de lucrări este ASOCIEREA SC TANCRAD SRL – DORSALVE S.L. – SC VIRGFAN S.R.L.

„Tronsonul Republicii-Gheorghe Doja este unul cu expunere mare, iar lăţimea generoasă a străzii va permite efectuarea lucrărilor fără restricţionarea circulaţiei. Problema cea mai mare va fi reprezentată de găsirea unor locuri de parcare pentru riveranii de pe aceste străzi. Primăria nu are nicio soluţie în acest moment pentru găsirea unor locuri de parcare, eventual în parcările supermarket-urilor“, a explicat Iulian Bădescu.

Acesta a mai precizat că se aşteaptă ca peste trei săptămâni să poată semna şi contractul de execuţie pentru tronsonul Şoseaua Vestului-Gara de Vest al traseului 102.