Mii de turişti au luat cu asalt staţiunile de pe Valea Prahovei cu ocazia minivacanţei de Rusalii. Profitând de vremea foarte frumoasă, mare parte dintre aceştia au ales poienile de la baza muntelui, unde au încins grătarele şi au făcut… plajă!  Valea Cerbului din Buşteni, a fost o zonă greu încercată,  sute de turişti au încins grătarele, au pus berea la rece, în pârâul din apropiere, şi s-au bucurat de vremea frumoasă. De pe grătare nu au lipsit micii, fripturile, vinetele sau dovleceii. În timp ce unii se ocupau de pregătirea bunătăţilor, alţii s-au delectat cu peisajele superbe ale masivului Bucegi.

“De Rusalii, ne-am pregătit cu grătarul, cu mici, cârnaţi, frigărui, ardei copţi, ciuperci şi cam tot ce se poate pune la grătar. Dacă tot avem liber, ne-am zis că n-ar fi rău să venim la munte să ne distrăm la iarbă verde şi am avut noroc de vreme frumoasă.”, ne-a spus  Daniel Tănase un turist din Bucureşti

Turiştii au mai profitat şi de temperaturile ridicate. După o masă copioasă, dar înaintea unui şpriţ pe măsură, acestia şi-au făcut siesta la soare, încercând să prindă puţin bronz de munte.

“Păi aici ne răsfăţăm mai bine decât la mare, vreme frumoasă, stăm la soare şi ne bronzăm. Acum am servit masa şi vom urca la cabană la un şpriţ şi apoi la o drumeţie. Diseară poate ajungem pe la un club şi mâine o luăm de la capăt, că doar suntem în minivacanţă…”, ne-a povestit Rodica Tudor,o turistă din Constanţa.

Turiştii spun că vor profita şi de ziua de luni, zi liberă oferită cu ocazia sărbătorilor de Rusalii şi se vor întoarce pe Valea Cerbului. Cei care ajung aici, însă, trebuie să ştie că accesul cu maşina este taxat cu 10 lei pentru autoturisme şi 12 lei pentru microbuze sau autocare.