Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează şi anul acesta  programul, „Vacanţa la Muzeu“, destinat tuturor copiilor de vârstă şcolară (de la 7 la 14 ani), indiferent de aptitudini.

Programul se desfăşoară în perioada 1 iulie – 29 august, de marţi până vineri.

Zilnic, se vor organiza două sesiuni a câte două grupe. Astfel, între orele 9.30–11 se va desfăşura o sesiune cu o grupă mică şi o grupă mare, iar între orele 11.30–13, o sesiune cu o grupă mică şi o grupă mare.

Grupa mică este destinată copiilor cu vârste între 7–9 ani, în timp ce grupa mare este destinată copiilor cu vârste între 10 – 14 ani. Grupele nu cuprind mai mult de 15 copii.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile,  începând din luna iunie, pe baza unei copii a certificatului de naştere.

Costul unui abonament săptămânal este de 20 lei/săptămânal/copil.

Pe parcursul întâlnirii, se organizează vizitarea muzeului, comentarii plastice pe marginea lucrărilor aflate în expoziţii, şi activităţi practice - desen, acuarelă, modelaj, sub îndrumarea unui muzeograf de specialitate al Muzeului de Artă Ploieşti.

Copiii trebuie să aibă asupra lor bloc de desen format A4, creioane de desen, gumă, acuarele, pensule, pahar de plastic pentru apă, plastilină.