Conducerea Primăriei intenţionează să preia fostele săli de cinema dar şi actuala sală „Patria“ din Ploieşti.

Ideea a fost avansată încă din toamna anului trecut, când se discuta la nivel de guvern un proiect privind preluarea unor imobile de către unităţile administrative-teritoriale.

Trei clădiri care au adăpostit sau adăpostesc cinematografe ar putea intra în patrimoniul municipalităţii, conform declaraţiei viceprimarului Ploieştiului, Iulian Teodorescu.

 „Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Româniafilm pentru a decide soarta acestor imobile. În cazul în care cei de la România film nu vor dori să încheiem un protocol prin care să preluăm imobilele,  vom formula un proiect de hotărâre prin care să constatăm că OUG 47/2011 (privind reglementarea situaţiei juridice a sălilor de cinema n.r.) a fost respinsă prin OUG 115/2013, ceea ce echivalează cu abrogarea reglementărilor prin care sălile de cinema erau trecute în administraţia Româniafilm“, a declarat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.

Este vorba despre clădirea fostului cinematograf „Tineretului“ din strada Ştefan cel Mare, clădirea cinematografului „Modern“ de pe Şoseaua Vestului, şi clădirea „Cinemascop“ din centrul Ploieştiului.

În cazul fostului cinema „Modern“, autorităţile locale au de gând să amenajeze o sală studio care să fie folosită şi de Teatrul de Păpuşi din cadrul Teatrului Toma Caragiu. În schimb la fostul cinema „Tineretului“, se întrevăd multe probleme legate de exploatarea acestui spaţiu, deoarece toate spaţiile adiacente au fost retrocedate.

Singura clădire care încă îşi păstrează vechea destinaţie este cea cunoscută sub denumirea de „Cinemascop“ din centrul Ploieştiului, cea care găzduieşte fostul cinema „Patria“, acum sub denumirea „Premiera“.