Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Realitatea TV că spitalele închise în perioada guvernării Boc (mandatul ministrului Cseke Attila) vor fi redeschise „cu multă atenţie şi hotărâre“, potrivit Agerpres.

„Este foarte greu de controlat igiena într-un spital care a fost închis. Este şi necesitatea funcţionării lor, pentru că populaţia efectiv în zonele respective nu are cui să se adreseze. Eu am în lucru destul de multe astfel de localităţi, câteva le vom deschide în lunile următoare, chiar în perioada imediat următoare. Unele s-au redeschis, aproximativ 9 sau 10 sunt deja funcţionale. Este foarte greu să redeschizi mai ales o unitate mare unde ai paturi multe, unde nu mai ai specialişti. În aceşti ani am pierdut mulţi specialişti. Este foarte greu să mai readuci specialistul înapoi care deja este prin Austria. Asistentele au plecat. Este o cerere şi oamenii au dreptate. Eu îmi doresc să le redeschid mâine pe toate. Dacă aş putea să le redeschid, aş fi cel mai fericit, pentru că este nevoie. Dar cu multă atenţie şi cu foarte multă hotărâre le vom redeschide“, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a spus că Ministerul Sănătăţii va încerca să asigure acele spitale care urmează să fie redeschise cu specialiştii de care au nevoie pentru a funcţiona.

„Vom încerca să asigurăm şi specialiştii, pentru că nu vreau să facem doar treabă de mântuială să punem plăcuţa că s-a deschis“, a mai spus demnitarul.