Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere şi ajustare care să conducă la o integrare completă a instituţiei şi la o eficientizare a operaţiunilor, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii, scrie Agerpres.

„ASF-ul va intra într-un proces de realiniere şi ajustare care să conducă la o integrare completă a instituţiei şi la o eficientizare a operaţiunilor, atât sub aspectul costurilor cât şi sub aspectul comunicării cu piaţa şi susţinerii disciplinate şi transparente a dezvoltării pieţelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei şi pentru refacerea organigramei redefinirea atribuţiilor direcţiilor a departamentelor până la redefinirea poziţiilor de conducere şi de execuţie în cadrul Autorităţii“, a spus Negriţoiu.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ţine cont de un contract de consultanţă de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a şi fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuţie, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare şi simplificarea circuitelor proceselor şi procedurilor în cadrul Autorităţii. Avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, şi îmbunătăţirea substanţială a performanţei personalului Autorităţii. Am discutat aceste lucruri şi cu salariaţii ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni“, a explicat Mişu Negriţoiu.

Tot acest proiect prevede şi revizuirea sistemului de compensare, de retribuire. Sporurile şi primele au fost blocate.

De asemenea, preşedintele ASF a declarat că a aliniat salariile conducerii ASF sub cele ale autorităţilor române comparabile şi sub cele al BNR.

Potrivit lui Mişu Negriţoiu procesul de realiniere şi ajustare va dura între 3 şi 9 luni.