Ministerul Sănătăţii a demarat controale la 77 de spitale din ţară. Verificările vizează contractele încheiate de unităţile sanitare, dar şi corectitudinea serviciilor medicale.

O echipă de control a ajuns şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – Secţia de Chirurgie Plastică. Reprezentanţii ministerului verifică dacă au fost efectuate operaţii estetice, care ar fi putut fi decontate fraudulos prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Sănătăţii spune că este nemulţumit că pacienţii cu boli grave sunt nevoiţi să aştepte luni de zile ca să beneficieze de tratament. În prima etapă vor fi verificate 77 de spitale, în special secţiile de chirurgie ale acestora.

Măsura verificărilor a fost luată după ce managerul, medici şi asistenţi ai Spitalului de Arşi din Capitală au fost arestaţi deoarece ar fi efectuat fraudulos intervenţii chirurgicale plastice de mărire a sânilor ori rinoplastie pe care le-au decontat fără drept prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a mai spus ministrul Bănicioiu.