Organizatorii evenimentului de lansare a candidaţilor PSD la Europarlamentare, care a avut loc vineri la Sala Sporturilor din Ploieşti, au trebuit să improvizeze serios pentru a decora sala.

De exemplu, pupitrul din lemn închis pe care era stema judeţului şi de la care au vorbit liderii PSD, este acelaşi pupitru din Sala Europa (fosta sală de 500 de locuri) a Palatului Adminstrativ. Amenajarea sălii de conferinţe şi spectacole din incinta Palatului Administrativ a costat Consiliul Judeţean 7,6 milioane lei, lucrările fiind finalizate în 2011. Probabil că nu este normal ca obiecte scumpe, plătite din banii publici, de mobilier să fie mutate prin oraş pentru evenimente de partid.

Mai erau şi scaune obişnuite de birou tip „OMT 5020“ pentru fruntaşii partidelor din alianţa PSD-PC-UNPR, dar acestea sunt atât de comune încât puteau proveni din orice instituţie ori sediu de partid.

De asemenea, ecranul din spatele vorbitorilor, pe care erau transmise imagini live, se pare că a fost adus de pe un panou publicitar din centrul Ploieştiului.

Sala Europa

Fosta „sală de şedinţe de 500 de locuri“ a intrat în lucrări la sfârşitul anului 2009, după ce pereţii şi tavanul fuseseră serios afectaţi de infiltraţii. Pe lângă lucrările la structura de rezistenţă, constructorul s-a ocupat şi de modernizarea completă, de la pardoseli, mochete, fotolii şi lambriuri, până la instalaţii de aer condiţionat, antifum, sonorizare şi videoproiectare. Firma a montat un videoproiector, trei ecrane TV şi a schimbat sistemul de iluminat, de sonorizare, climatizarea şi sistemul de acces pe bază de cartele magnetice. O parte importantă din fonduri s-a dus şi pentru consolidarea şi izolarea pereţilor.

Prima imagine este de la evenimentul petrecut la Sala Sporturilor, iar ultimele două de la şedinţe ţinute în Sala Europa.