Precipitaţiile abundente din ultimele zile pe teritoriul judeţului Prahova au reactivat alunecări de teren în 18 localităţi.

În acest moment circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe următoarele drumuri judeţene: DJ 214 Brebu – Pietriceaua, DJ 101T Bertea – Lutu Roşu, DJ 235 de la km 2+100 – Lapoş, DJ 134 – Sângeru – Salcia, cât şi pe următoarele drumuri de interes local: comuna Proviţa de Sus, comuna Salcia către Valea Câinelui, satul Nucet - DC 43, comuna Telega - DC 133, satul Izvoarele - DC 21, comuna Adunaţi - DC Brânzeşti, punctual „Iancu”.

ISU Prahova asigură transportul cu apă potabilă către comuna Măneciu.

Deocamdată nu au crescut debitele râurilor, astfel încât să ajungem la inundaţii, însă din cauza debitelor provenite din apa de precipitaţii s-au reactivat mai multe zone de alunecări, unele mai vechi, care au afectat circulaţia pe unele drumuri judeţene cât şi pe unele drumuri de interes local. Sunt peste 18 localităţi care se confruntă cu situaţii deosebite. În majoritatea localităţilor au ajuns comisii pentru stabilirea cauzelor şi măsurilor care cor fi luate. Nu s-a ajuns la faza de evaluări asupra efectelor, deoarece ploaia împiedică în acest moment desfăşurarea acestei acţiuni“, a declarat Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova.

La Boldeşti Scăeni pe DJ 232, lângă Crama Seciu au apărut crăpături adânci în asfalt. Staţia de gospodărie a apei din apropiere ce aparţine de primărie a fost afectată, cele două rezervoare cu o capacitate de 60 mc s-au înclinat cu 15 grade. Grupul de pompare al instalaţiei de gospodărie a apei este înclinat cu 10 grade. Staţiei STS i-a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, după ce un stâlp de branşament electric s-a deplasat cu 20 cm şi s-a înclinat cu 20 de grade.

La Breaza, Drumul Judeţean 207 prezintă fisurări ale carosabilului pe o lungime de 40 m.

La Scorţeni , Drumul Judeţean 100 E, la intrarea în satul Mislea, riscă să se surpe din cauza eroziunii malului pârâului Telega din imediata vecinătate. Tot în această comună DJ 100 D, care face legătura între Plopeni şi Băneşti, poate fi afectat de eroziunea malului pe cursul râului Sarca.

La Salcia, drumul local este surpat, blocându-se accesul către Valea Câinelui.

La Gornet, două drumuri din şi şase gospodării din localitate sunt afectate. De asemenea, pe  DC 43 s-a surpat terasamentul, iar în zona satului Nucet, Drumul Comunal 43 este blocat în totalitate.

La Telega, DJ 214 este afectat, iar DC 133, punctul Gheorghiu, o alunecare reactivată afectează platforma drumului pe o lungime de 30m. În satul Telega, podul Ciocoiu este impracticabil din cauza unui stâlp electric deplasat. În satul Meliceşti accesul către locuinţele oamenilor este blocat, din cauza drumului surpat. Alunecarea a antrenat o suprafaţă de 900 mp care pune în pericol şi locuinţele din zonă.

La Brebu, DJ 214 este afectat în zona Brebu-Pietriceaua.

La Proviţa de Sus drumul s-a surpat în totalitate şi există riscul izolării a peste 300 de gospodării.  În localitatea Provita de Sus accesul catre cele 300 de gospodarii se asigură pietonal.

La Lapoş, DJ 235 este afectat.

La Ştefeşti, un pod rutier şi două poduri pietonale sunt afectate.

La Şotrile, DJ 207 este afectat în zona Vistieru-Plaiul Cornului.

La Izvoarele, în satul cu acelaşi DC 21 este afectat pe o suprafaţă de 21 mp. În satul Homorâciu, s-a rupt un timpan şi un parapet din beton punând în pericol DJ 102.

La Bertea, în satul Bertea s-a surpat malul stâng al pârâului Bertea şi s-a produs o alunecare care a dus la izolarea a patru gospodării. Cascada construită în 2009 este distrusă în proporţie de 60%. În zona punctului Stoiu drumul este blocat fiind izolate 30 de gospodării. Există pericolul de blocare şi al DJ 101 ca variantă ocolitoare între satele Bertea şi Lutu Roşu.

La Valea Doftanei, DJ 102I este afectat pe mai multe segmente în zona Podul Puiului, satul Teşila. Drumul prezintă surpări pe sensul de mers către Câmpina.

La Adunaţi, podul central de pe DJ 710 este afectat. DJ 100E între Adunaţi-Proviţa de Sus este impracticabil. Digul din casete de beton este în pericol de a se prăbuşi. Drumul Comunal Brânzeşti este afectat pe o lungime de 150 m izolând aproape 24 de gospodării. Stâlpii electrici sunt în pericol de prăbuşire pe drumul Carului din satele Ocina de Sus şi Ocina de Jos.