După ce în ultimele zile, judeţul Prahova a fost sub incidenţa codului portocaliu hidrologic (începând din 19 aprilie – ora 16.00, privind râurile Prahova, Teleajen şi Cricovul Sărat) şi codului roşu hidrologic (începând cu 20 aprilie – ora 15.00, privind râurile Prahova şi Teleajen), situaţia revine la normalitate.  

Codul roşu a fost ridicat în data de 20 aprilie, ora 23, când s-a revenit la cod portocaliu, ce a fost ridicat luni, 21 aprilie, ora 6.

Cu toate că au fost afectate proprietăţi aflate în 13 localităţi, echipajele ISU fiind chemate să intervină pentru evacuarea apei din 16 gospodării însumând aproape 18.000 mp, 8 locuinţe, 8 beciuri şi o anexă gospodărească, pagubele nu au fost importante, potrivit reprezentanţilor prefecturii.

„Deoarece lacul Paltinu avea un grad ridicat de umplere (94%), iar afluenţii aduceau debite superioare cantităţii de apă uzinată, duminică, la ora 17.00 s-a hotărât deschiderea golirii de fund a barajului, pentru evacuarea unui debit suplimentar de 12 mc/s. În prealabil, a fost înştiinţată populaţia din zonă.

Cantitatea de apă evacuată prin golirea de fund a barajului a fost mărită, începând cu ora 11, la 33 mc/s, ISU acţionând concomitent, preventiv, la monitorizarea cotelor râului Doftana.

Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt în continuare în stare de alerta, în vederea prevenirii oricăror incidente“, se arată în comuncatul Prefecturii.