Hristos a înviat / Adevărat a înviat. Este salutul creştinilor începând din această noapte. Sfintele Sărbători Pascale şi Lumina Învierii să vă aducă linişte în suflete

Credincioşii din întreaga lume sărbătoresc Învierea Mântuitorului. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii îi găseşte pe români cu masa plină de cozonaci, ouă roşii, pască şi alte bunătăţi tradiţionale.

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special care a aterizat la ora 20.30 pe Aeroportul "Henri Coandă" din Capitală, de Delegaţia Patriarhiei Române coordonată de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 — 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige

Sâmbătă seară, milioane de credincioşi au participat la slujbe religioase dedicate Învierii Domnului.
Oamenii au ieşit cu mic cu mare la biserică pentru a lua lumină şi au ascultat vestirea învierii lui Hristos cu lumânările aprinse.