În perioada 19-21 aprilie, cu ocazia Paştelui Ortodox şi a celui Catolic, peste 400 de poliţişti prahoveni vor acţiona zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pe lângă activităţile de asigurare a ordinii publice, poliţiştii vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice în noaptea de Înviere.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 200 sunt de la ordine publică, 100 de la poliţia rutieră, aproape 100 sunt poliţişti de investigaţii criminale, restul fiind de la alte structuri.

Peste 400 de patrule de siguranţă publică, dintre care 80 pedestre şi 335 auto, vor acţiona în această perioadă,  pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii de la rutieră acţionează pe tronsoanele de drumuri naţionale, cu peste 40 autospeciale, dintre care 15 dotate cu aparate radar. Poliţia Rutieră va fi sprijinită de colegii de la ordine publică pentru fluenţa traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere.
Efectivele de poliţie transporturi asigură patrularea pe trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

400 de jandarmi vor acţiona în noaptea de Înviere

260 de jandarmi aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova vor asigura măsuri de ordine publică, în zona a 91 de lăcaşe de cult din Ploieşti, Vălenii de Munte, Mizil, Urlaţi, Puchenii Mari, Slănic, Cheia, Izvoarele, Câmpina, Băicoi, Floreşti, Filipeştii de Pădure, Sinaia, Buşteni, Azuga, Dumbrăveşti, Lipăneşti, Poenarii Burchi şi Târgşorul Vechi, în vederea desfăşurării în bune condiţii a slujbelor de Înviere.

Concomitent cu asigurarea acestor măsuri, aproximativ 130 de jandarmi, vor executa misiunile permanente avute în responsabilitate.