Inspectorii OPC Prahova au descoperit în urma mai multor controale desfăşurate la pieţele din Ploieşti şi din Prahova, numeroase nereguli legate în special de calitatea produselor din carne.

Aproape 40 de agenţi economici din Ploieşti şi din restul judeţului au fost verificaţi constatându-se abateri care au dus la confiscarea a 4,6 tone de produse şi aplicarea a numeroase sancţiuni contravenţionale în valoare de 195.000 de lei.

Cele mai multe probleme s-au constatat la produsele din peşte, o cantitate de 4,3 tone fiind retrasă de la vânzare deoarece peştele era alterat.

Inspectorii au mai descoperit că temperaturile de congelare din depozitele de carne nu erau respectate, iar marfa era ţinută la temperaturile mediului ambiental.

„A fost depistat la comercializare peşte caras cu proprietăţi organoleptice modificate (prezenţa semnelor organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, mirosului)... La locul de comercializare al peştelui nu erau afişate informaţiile cu privire la data de expirare a produselor. Preţurile de comercializare ale produselor nu erau afişate vizibil, într-o forma neechivocă“, potrivit Comisariatului Judeţean