Cazul pe care-l vom prezenta este caracterizat de un tupeu ieşit din comun. Specific, oarecum, unor băieţi care cred că au voie să facă tot ce vor, când vor, indiferent de doleanţele celorlalţi vecini de bloc. Pe principiul “dacă eu sunt şmecher, nu mă interesează de voi!”, în Ploieşti, pe starada Iezerului, în faţa blocului 170, scara B, au apărut două locuri de parcare. Nu oricum, ci după ce şmecherul sau şmecherii în cauză au distrus spaţiul verde din faţa blocului, pentru a-şi putea parca ei maşinile. perpendicular pe trotuar. Vorba vine trotuar, pentru că, oricum, şi peticul de asfalt care trece prin faţa gardului viu şi ţine loc de trotuar este ocupat de alte maşini, aşa că pietonii care trec pe strada Iezerului trebuie să meargă pe carosabil.

“În faţa blocului era spaţiu verde. Ei au distrus vreo doi metri din acest spaţiu, au împins gardul spre bloc, pentru a avea loc să îşi facă parcarea pe care o vedeţi. Nu au întrebat pe nimeni din bloc şi nu cred că ar fi avut vreo autorizaţie de la SGU să facă aşa ceva!, ne-a declarat o vecină, sub anonimat.

“Nu vreau să se afle numele pentru că mi-e teamă, vă spun sincer! Dar, poate se face ceva, că prea se laudă că nu are cum să le facă nimeni nimic!  ne-a mai spus cititoarea noastră.

Evident, am solicitat un punct de vedere la SGU. Unul care a fost cât se poate de limpede.

“SGU nu acordă niciodată autorizaţie cuiva pentru a distruge spaţiul verde. Este exclus! Parcările amenajate nu se fac, aşa, pentru o persoană sau două!”, ne-a declarat Ovidiu Negulescu, director adjunct al SGU Ploieşti.

Astfel de imagini, cu parcări amenajate de şmecheri în faţa blocurilor în care locuiesc, neţinând cont de vecini şi, mai ales, de lege, nu au ce căuta în peisajul unui Ploieşti modern. Vom urmări modul în care se va remedia această situaţie!