Guvernul Ponta ar putea să gireze încă o iniţiativă de a îngroşa rândurile demnitarilor din cadrul unui minister şi de a înfiinţa noi structuri, fără o justificare solidă.

Ministerul Sănătăţii ar putea avea patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi un secretar general adjunct, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

„Pentru o mai bună coordonare şi reprezentare a tuturor structurilor organizatorice, precum şi pentru relaţionarea permanentă şi eficientă cu Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate este necesar ca ministrul Sănătăţii să fie ajutat în buna desfăşurare a tuturor atribuţiilor de 4 secretari de stat. Astfel, faţă de numărul de 3 secretari de stat aprobaţi în prezent se propune suplimentarea numărului de secretari de stat cu un post, ministrul Sănătăţii urmând a fi ajutat în realizarea atribuţiilor de 4 secretari de stat“, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit notei de fundamentare, măsurile propuse au ca obiectiv principal eficientizarea activităţii MS şi crearea de instrumente care să faciliteze implementarea reformelor în acest domeniu, în cel mai scurt timp.

Proiectul mai prevede şi înfiinţarea Direcţiei generală de asistenţă medicală şi sănătate publică, înfiinţarea Direcţiei generale resurse umane, juridic.  

Direcţia buget şi contabilitate şi Direcţia achiziţii centralizate, patrimoniu vor fi reorganizată.

Direcţia politica medicamentului şi a dispozitivelor medicale va asigura „o nouă abordare“ în elaborarea şi implementarea atât a politicii medicamentului, cât şi a dispozitivelor medicale cu privire la preţuri, rambursare, mecanisme de intrare pe piaţă, iar Direcţia relaţii cu presa, afaceri europene şi relaţii internaţionale va gestiona atât relaţiile publice la nivelul ministerului, instituţiilor, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, cât şi al relaţiilor din domeniul afacerilor europene şi relaţiilor internaţionale.