Şedinţa de ieri a Guvernului României a consfinţit numirea în calitate de subprefect de Prahova a lui Emil Drăgănescu, fost director executiv al Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul Consiliului Judeţean.

Funcţia s-a vacantat prin numirea fostului subprefect, Rodica Paraschiv, în postul de prefect, aceasta înlocuindu-l pe Marius Sersea, considerat indezirabil pe considerentul că ar fi exponent al liberalilor prahoveni.

Deşi în ultimele zile se dădea ca posibilă numirea în această funcţie, ca reprezentant al UNPR-ului, a lui Sorin Serioja Chivu, se pare că acest partid de buzunar nu are prea multe şanse de a „ciupi” vreun loc într-un judeţ în care social-democraţii vor să culeaga tot. În condiţiile în care instituţia prefecturii este extrem de importantă în organizarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de anul acesta, PSD-ul a decis sa ignore orice pretenţie a micutului aliat, realmente inexistent prin zonă. Aşadar, UNPR-ul mai aşteapta în Prahova, limitându-se la o carieră de aliat invizibil al PSD-ului.

Cu toate că în cursul zilei de ieri, Ministerul Afacerilor Interne a emis un comunicat de presă, în care a anunţat mai multe modificări la nivelul prefecturilor, inclusiv la Prahova, prin „exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Prahova de către domnul Drăgănescu Emil”, acesta a declarat : "Aştept să văd şi eu hotărârea publicată, probabil mâine va fi ceva oficial. Până atunci, sunt rezervat în declaraţii". O atitudine corectă cu atât mai mult cu cât, în politica românească, drumul deciziei de la sediul guvernului la Monitorul Oficial nu este, întotdeauna, cel mai scurt.