Investiţia pentru reconstrucţia pieţei centrale din Ploieşti este pusă în pericol de consilierii PDL.

Proiectul privind prelungirea contractului de delegare şi gestiune prin concesiune a serviciului de administrare şi exploatare a pieţelor agroalimentare din Ploieşti a picat prin 9 voturi împotrivă venite din partea consilierilor democrat-liberali şi 16 voturi pentru. Pentru adoptarea acestui proiect erau necesare 18 voturi.

SC Hale şi Pieţe SA solicita prelungirea concesiunii serviciului pentru încă 7 ani, actualul contract expirând peste 9 ani.

Emanuel Ilie, directorul Hale şi Pieţe a explicat că prelungirea concesiunii pentru încă 7 ani era necesară pentru a contracta în condiţii avantajoase creditul necesar construirii unei pieţe noi centrul Ploieştiului.

„Această prelungire era necesară pentru accesarea unui credit în scopul realizării piesei centrale. Se dovedeşte astfel că grupul consilierilor democrat-liberali sunt împotriva creării unor condiţii optime pentru cetăţenii acestui oraş, votând împotrivă. Noi acum încercăm să restabilim situaţia financiară a societăţii. Am preluat o gaură de 6 miliarde de lei (lei vechi n.r.), la această societate, în momentul preluării mandatului. A mai fost o sentinţă judecătorească care a fost câştigată de societatea care a administrat Oborul în trecut, care ne-a obligat la plata a 11 miliarde de lei. Societatea a reuşit ca în 2013 să plătească aceste sume şi să iasă pe profit de minim de 3 miliarde de lei“, a declarat Emanuel Ilie, directorul Sc Hale şi Pieţe.

Planul de buget al  SC Hale şi Pieţe S.A. a fost adoptat de Consiliului Local la finalul lunii ianuarie şi cuprinde şi obiectivul de reconstrucţie a pieţei centrale. Pentru acest scop este necesară o investiţie de peste 4 milioane de euro, potrivit proiectului.

În prima fază planul de investiţii prevede alocarea a 1,6 milioane de lei pentru proiectare, pregătirea terenului, demantelarea construcţiei actuale, demontarea reţelei, obţinerea de avize, taxa către Inspectoratul Teritorial în Construcţii etc.

Construcţia unei noi pieţe este motivată în nota de fundamentare prin faptul că această construcţie nu mai corespunde din punct de vedere funcţional şi igienico-sanitar şi este suprasolicitată de către ploieşteni.

Noua piaţă va fi construită pe actualul amplasament şi va fi închisă de o construcţie metalică. Investiţia totală se va ridica la suma de 22 de milioane de lei, iar 21 de milioane vor fi obţinuţi prin contractarea unui credit bancar.