Bugetul anului 2014 aprobat de Consiliul Local Ploiesti a fost însoţit şi de aprobarea unui credit de aproximativ 76 milioane de lei destinat, în primul rând, cofinanţării proiectelor europene ale municipalităţii ploieştene.

Unul din principalele proiecte de dezvoltare ale Ploieştiului îl reprezintă reabilitarea istoricului Hipodrom de Trap al Ploieştiului. Singurul din ţară de acest fel, hipodromul datează din anul 1921 şi a reprezentat multă vreme unul din simbolurile Ploieştiului şi loc de promenadă pentru protipendada locală.

În perioada intebelică a fost locul care a atras pariorii şi iubitorii de curse din toată ţara şi chiar din străinătate, având un parfum de poveste a României dintre cele două războaie mondiale. Din păcate, ignoranţa şi nepăsarea administraţiilor care s-au succedat în Ploiesti după 1990, au facut ca acesta să arate azi ca o ruină şi să fie un real pericol pentru siguranţa cetăţenilor.

În urma cu un an, municipalitatea ploieşteană a aplicat pentru obţinerea de fonduri europene pentru modernizarea hipodromului, iar anul acesta, consilierii locali au votat obţinerea unui credit pentru a acoperi partea de finanţare care revine municipiului Ploieşti, respectiv 50% din valoarea investiţiei, apreciată la 189 milioane lei.

Se aşteaptă ca anul acesta să se încheie procedura de licitaţie pentru a se putea demara lucrările la obiectivul de investiţii, astfel ca, în maxim doi ani să putem asista la inaugurarea noului Hipodrom din Ploieşti.

Modernizarea Hipodromului presupune amenajarea unor piste de trap şi de galop, construirea unei noi tribune moderne si cu toate dotarile necesare confortului spectatorilor precum si realizarea unei parcări. Tot aici vor fi construite şi 7 grajduri cu o capacitate de 208 boxe, acestea urmând a fi închiriate crescătorilor de cai. Din cele 22 de hectare ale bazei hipice, 9 hectare vor deveni spaţii verzi şi locuri de agrement pentru ploieşteni.