Premierul Victor Ponta a anunţat joi că a prelungit mandatul prefectului de Mureş, Corneliu Grosu, peste vârsta pensionării.

„Domnul prefect a îndeplinit demult vârsta de pensie şi eu l-am rugat să rămână în funcţie în continuare, tocmai pentru că ştiam că în această perioadă de campanie electorală în Ungaria vor fi foarte multe provocări“, a declarat premierul.

Acesta a ţinut să infirme existenţa un acord cu UDMR prin care ar fi urmat să numească un prefect maghiar în judeţul Mureş, cum s-a vehiculat. În context, întrebat dacă există o înţelegere cu UDMR pe acest subiect, el a precizat că toţi prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

„Toţi prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. (...) Atunci când se va pune problema de schimbare, decizia îmi va aparţine“, a adăugat Victor Ponta.

Decizia este surprinzătoare, mai ales că în umă cu patru zile aproape 3000 de reprezentanţi ai partidului extremist maghiar Jobbik au descins pe străzile din Târgu Mureş, într-un miting neautorizat şi au agresat mai mulţi jandarmi care au avut ordin să nu opereze reţineri de persoane, deşi erau îndreptăţiţi să o facă şi ar fi făcut-o în orice alte condiţii.