Celebrul parteneriat început în 2004 între Primăria Ploieşti, SC Hale şi Pieţe şi Fundaţia Constantin şi Elena a luat sfârşit miercuri prin hotărârea Consiliului Local.

Parteneriatul dintre Primărie, Hale şi Pieţe şi Fundaţia Constantin şi Elena nu a mai fost prelungit din lipsa voturilor necesare. Proiectul de prelungire a parteneriatului cu Ion Constantin, cunoscut sub numele de „Nini Măcelaru“ a picat  din cauza lipsei voturilor necesare.

Proiectul de prelungire a parteneriatului a picat cu 10 voturi pentru, 7 abţineri şi un vot împotrivă, insuficient pentru a fi adoptat.    

Scopul protocolului era asigurarea asigurarea unei mese pentru un număr de peste 200 de persoane sărace timp de şase zile pe săptămână.

Numai că, fundaţia care funcţionează într-un spaţiu de 620 mp al SC Hale şi Pieţe nu a mai achitat taxele de chirie, creându-se o datorie de 40.000 de euro.

SC Hale şi Pieţe a acţionat în judecată fundaţia, în 2012, pentru recuperarea datoriei, însă fundaţia a intrat în procedură de faliment, iar instanţa a decis că datoria amintită nu mai poate fi recuperată.

Cu toate acestea, Ion Constantin a cerut Consiliului Local, prelungirea contractului care a expirat pe 14 februarie, până la data de 30 aprilie 2014.

Consilierul liberal Paul Palaş a arătat că în lipsa acestui parteneriat, sarcina îndeplinită de către fundaţie – asigurarea unei mese calde - poate fi suplinită de către Administraţia Serviciilor Sociale din subordinea primăriei la un cost estimat lunar de 15.600 de lei. Acesta a mai punctat că dacă SC Hale şi Pieţe ar închiria spaţiul respectiv la cel mai mic tarif, societatea ar putea obţine un venit de 20.000 de lei lunar.

Conducerea SC Hale şi Pieţe SA va demara procedura de evacuare a spaţiului, care ar putea dura aproximativ 30 de zile.