Transportul public gratuit la Ploieşti va fi gratuit de la 31 martie. Consilierii locali ploieşteni au votat miercuri pentru introducerea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun. Cu 21 de voturi pentru şi o abţinere (Constantin Minea PPPDD), proiectul de hotărâre a fost adoptat.  

Potrivit hotărârii, ploieştenii cu venituri mai mici de 3000 de lei, pensionarii, şomerii, elevii şi studenţii vor putea beneficia de transport gratuit.

Măsura va fi implementată pe o durată de doi ani, cât sunt estimate a dura lucrările de reabilitare a căilor de rulare ale tramvaielor.

De această facilitate mai pot beneficia cetăţenii care nu au venituri şi cu vârste de până la 70 de ani.

Pentru a putea beneficia de gratuitate, SC TCE SA va elibera autorizaţii de călătorie tuturor cetăţenilor cu domiciliul în Ploieşti şi care prezintă adeverinţe de venit din care să rezulte că nu au salarii mai mari de 3000 de lei.

Acoperirea gratuităţilor propuse se va face prin subvenţii aferente transportului public, din bugetul local al Municipiului Ploieşti.

În raportul de specialitate se precizează: „Disconfortul creat pentru o perioadă de aproximativ 2 ani, în care sunt derulate lucrări de reabilitare a infrastructurii, se propune acordarea gratuităţii pentru toţi cetăţenii Municipiului Ploieşti cu un  venit de până la 3.000 de lei pe lună, în  scopul creşterii atractivităţii utilizării  mijloacelor de transport public ale  S.C. Transport Călători Express S.A. Ploieşti. Perioada de acordare a gratuităţii este 31.03.2014 – 31.12.2015.