Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Alexandru Băloi, are planuri mari de schimbare a modului de lucru şi de eficientizare a activităţii. Printre cele mai importante proiecte se află cel de comasare a secţiilor spitalului într-o singură clădire, cea din nordul Ploieştiului. În acest fel, s-ar reduce costurile şi eforturile de transfer ale unui pacient de la o secţie la alta.

Alexandru Băloi promite să rezolve şi problema medicamentelor şi materialelor medicale din spital, pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să îşi cumpere de la magazinele din jurul unităţii.

Acesta a dat asigurări că în scurt timp şi proverbiala agresivitate şi indiferenţă a personalului medical va fi doar o amintire.

„Trebuie modificată structura de funcţionare. An de an se înregistrează aproape 9000 de cazuri de internări, în cazul cărora costurile tratamentelor aferente exced contractul cu Casa de Asigurări. Trebuie să creştem ponderea  spitalizărilor de zi, pentru a reduce cazurile internărilor de care aminteam.

O altă idee este să comasăm cât mai multe secţii, dintre cele care sunt risipite prin Ploieşti, la sediul central. În prima fază voi încerca să aduc secţiile de chirurgie în sediul de la nord, precum urologia, oftalmologia, ORL, BMF (buco-maxilo-facială). Nu este exclus să comasăm  şi cele două linii ATI (anestezie şi terapie intensivă).

În ceea ce priveşte atitudinea personalului medical, voi lua măsuri ca angajaţii respectivi să-şi însuşească codul deontologic şi să-şi schimbe modul în care relaţionează cu pacienţii şi aparţinătorii. Vă spun că în acest domeniu mă voi implica personal şi voi vizita frecvent secţiile spitalului pentru a descuraja orice fel de atitudine nepotrivită.

În ceea ce priveşte consumul de medicamente, voi cere o fundamentare pe criterii obiective din partea secţiilor medicale, asupra necesităţilor de materiale medicale şi medicamente. Trebuie evaluat cu mare atenţie consumul de materiale. Nu putem garanta că e un consum real şi trebuie bine justificat consumul de materiale. Adică dacă acestea sunt realmente consumate pe tratamentele pacienţilor.

Trebuie de asemenea efectuată o igienizare riguroasă pe toate secţiile şi în grupurile sanitare. Noua lege spune că trebuie să avem grup sanitar pe fiecare salon, şi va trebui să efectuăm o recompartimentare a saloanelor, astfel încât să îndeplinim această cerinţă, chiar şi cu sacrificarea a câte unui pat din fiecare salon“, a declarat Alexandru Băloi, noul manager al SJU Ploieşti.

Acesta va fi numit oficial săptămâna aceasta, după ce se va constata demisia din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, pe care o ocupă deşi nu o mai exercită, deoarece din vara anului trecut a fost numit prin detaşare la conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.